torstai 13. syyskuuta 2012

Siks leimasin kylkeen IFK -Rakkaudest lajiin, en gång alltid

Enään muutama tunti SM-liigakauden 2012-2013 alkuun, jännittää!


Te lukijat olette pyytäneet, että valottaisin hiukan HIFK-"faniuttani", joten täältä pesee!

Olen paljasjalkainen lahtelainen, mutta ihan pienestä tytöstä asti mulla on ollut käsittämätön viha-rakkaussuhde HIFKta kohtaan.

(c) MTV3
(c) Iltalehti
Ensimmäiset muistikuvat löytyy IFKsta kaudelta 1997-1998, olin tuolloin 3-vuotias. Rakastin ja jumaloin yli kaiken Jere Karalahtea, mutta vihasin hirvittävän paljon HIFKta. Kuuleman mukaan en tykännyt heidän pelityylistä, logosta tai paidan väristä. Hmmh... Miksiköhän tykkäsin Karalahdesta, jos en tykännyt fyysisestä pelistä?

(c) Iltalehti
(c) Iltasanomat
Jarkko HIFKn paidassa
(c) Iltasanomat
Tuomo Carolainassa
Myöhemmin idoleiksini nousivat HIFK-taustaiset Ruudun veljekset. Jo viisi vuotiaana mulla oli äidin mielestä hyvä miesmaku, sillä pidin Tuomosta hänen komean ulkokuorensa takia ja olihan hän jo silloinkin ihan taitava sekä fyysinen pelaaja. Jarkko syrjäytti idoleistani Karalahden, sillä hän osasi kiekollisen pelin paremmin kuin Jere. Näihin aikoihin taisin kuitenkin olla vielä vakavasti Pelicansfani.

(c) HIFK/Tomi Natri
Kim
(c) Iltasanomat
(c) Svenskafans
Lopullinen rakkaus HIFKn syttyi, kun Kim Hircshovits nousi SM-liigaan pelaamaan. Kim on meidän perhetuttu, joten hän on ollut "lähin" ja suurin esikuva minulle lapsena. Pahoittelen, jos joku IFK-fani nyt suuttuu, mutta pidän Kimiä todellisena seuran ikonina.
Hirso opetti mulle todella paljon jääkiekon henkistä puolta ja olen siitä edelleenkin todella kiitollinen hänelle.

(c) Jatkoaika.com
En osaa kutsua itseäni faniksi, sillä en omista HIFKn fanikamaa, enkä erityisesti ihaile ketään pelaajaa. Silti sydämeni sykkii edelleen puna-siniselle Helsingfors IFKlle ja seuraan heidän otteitaan SM-liigassa, tietysti toivoen mahdollisimman hyvää menestystä. Rakastan hieman rottaimaisen fyysistä peliä yhdistettynä taitokiekkoon.

Mielenkiintoista lätkäkautta 2012-2013! ;)

8 kommenttia:

 1. Ite en hirveesti seuraile lätkää mutta IFK on kyllä lemppari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen pelannut jääkiekkoa 4-vuotiaasta asti, joten on aika luontevaa, että seuraan lätkää. Nykyisin itse asiassa valmennan junnuja :)

   Poista
 2. voi kiitos :) no arvaa himottaako ottaa lisääää :))

  VastaaPoista
 3. Ei mitään! :) No varmasti himottaa!! Päätin silloin, kun otin ensimmäisen tatuoinnin, että ikinä ei tule enempää. Nyt pää on täynnä uusia ideoita ja haluan niiin paljon lisää tatuointeja -tosin sellaisiin paikkoihin etteivät ne estä minkään ammatinvalintaa tai näy ulkopuolisille ihmisille. :)

  VastaaPoista
 4. Asiallista. Jännä tällänen tarina, ite en osais edes kertoa miten ja miksi musta tuli HIFK fani. :D

  ps. lätkänpelaajat on parhaita! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo! Tää viha-rakkaussuhde on ihan mielenkiintoinen. Rakastan ja vihaan joukkuetta samaan aikaan, haha :D
   Olen samaa mieltä ;)

   Poista