perjantai 7. syyskuuta 2012

Meikitön päiväTunika: Björkvin
Jeggingsit: Dr.Denim
Rillit: Versace
Meikitön päivä vietettiin ilman meikkiä -niinkuin päivän idea on. Päivän asuksi valitsin vähän boheemimman luomuksen, jotta kasvot loistaisivat ilman meikkiäkin. Hiukset nutturalla ja rillit päässä luovat kasvoille ilmettä ja antavat meikittömyyden anteeksi.

Meikittömän päivän teemahan on, että emme kuormittaisi ympäristöä ja omaa kehoamme kemikaalein, joita meikitkin ovat. Kun puhdistamme vedellä meikit pois iholtamme iltaisin, päätyy vesi viemäriin ja puhdistamon kautta takaisin luontoon. Puhdistuksesta huolimatta veteen jää kemikaaleja, jotka ovat luonnolle vaarallisia. Nämä kemikaalit ovat myös ihmiselle haitallisia.

Oletko ikinä miettinyt millaista bisnestä kosmetiikkateollisuus on? Entä mitä tunget naamaasi aamuisin?

Kosmetiikkateollisuus on kilpajuoksua ja hirvittävää bisnestä. Naisille luodaan ympäri maailmaa ihannekuvia siitä millainen pitäisi olla, millainen on kaunis nainen. Harmittavaa on vain se, että firmat käyttävät miljoonia mainoksiin, jotka kuvataan studioissa, täysissä meikeissä (ei välttämättä mainostettavassa tuotteessa), täysin mainostoimistojen käsikirjoittamina ja onhan meillä vielä photoshop, jolla kuvat retusoidaan eli kyseinen "ihannenainen" on täyttä puppua.
Kosmetiikkateollisuudessa pyörii myös isot rahat huipputeknologisissa laboratorioissa, joissa luodaan uusia innovaatioita kosmetiikkaan. Täten saamme entistä pidempiä ripsiä ilman ripsipidennystä sekä muhkeempia huulia botoxittomasti. Kaamein ja vaietuin asia kosmetiikkateollisuudessa on ihmiskauppa. Eräissä kosmetiikkatuotteissa käytetään joko ihmisen (human tissue/fabric) tai eläimen (living tissue/fabric) kudosta raaka-aineena. Netistä löytyy vain muutama hassu keskustelu ja artikkeli ihmisen kudoksen käytöstä kosmetiikassa. Niissäkin puhutaan vain, että vapaaehtoisesti luovutetut kudokset käytetään kosmetiikkateollisuudessa. Näin ei kuitenkaan ole, sillä yksi maailmanlaajuisesti tunnettu kosmetiikkayritys on jäänyt kiinni siitä, että he ovat ostaneet Perussa 300 lasta ilmeisesti meikkien raaka-aineiksi. Media hiljenee, sillä isot firmat jyräävät pääomallaan median hiljaiseksi.

Haluatko todella, että meikeissäsi/kosmetiikassasi on ihmisen tai eläimen kudoksia eli joku on kuollut tai jopa tapettu kauneutesi eteen? Itse en ainakaan voisi olla näin julma muita ihmisiä kohtaan, että voisin sallia ihmisten kidutuksen kauneuteni eteen. Tiedän, että tälläkin hetkellä Suomessa kaupat myyvät tuotteita, jotka sisältävät näitä kyseenalaisia ainesosia, joten olkaa tarkkoja mitä ostoskoristanne löytyy!

Kävin omat meikkini ja kosmetiikkatuotteeni kauhealla vimmalla läpi, kun kuulin kyseisistä aineosista eli kudoksista kauneudenhoitotuotteissa. Onneksi mistään purkista ei löytynyt viitteitä kudoksiin, mutta huolestuin muista raaka-aineista, kuten titaanidioksidia ja rautaoksidia. Mitä kaikki kemikaalit aiheuttavat meille ihollamme? Niimpä, kukaan ei vielä osaa sanoa. Lisääntyykö kosmetiikan käytön myötä mm. lapsettomuus, syövät, kehityshäiriöt sekä vakavat sairaudet? -Ehkä olemme viisaampia 50 tai 100 vuoden päästä.

Ihomme on siis ainut kertainen ja sen kautta elimistöömme kulkeutuu haitallisia kemikaaleja, joten vaalikaamme ihoamme ja pidetään meikittömiä päivä useamminkin kuin kerran vuodessa. Olisi hyvä antaa ihon levätä kerran viikossa! :)


Wokin tarvikkeet eli vihannekset ja kanat
1. Kypsennä kanat n. 10-15min
2. Kuumenna/Sulata wokkipannulla vihannekset
kanojen kanssa samaan aikaan
3.  Laita kanat vihannesten joukkoon wokkipannulle
ja kypsytä vihanneksia sekä kanoja yhdessä
n. 20min, mutta älä keitä kokoon.
Bon appétit!
Valmista tuli!
Syön todella usein vaaleaa lihaa ja kasviksia, joten kanawokki oli ihan hyvä vaihtoehto kiireiselle päivälle. Wokvihanneksissa on sieniä ja erilaisia papuja yms. kivaa, jotta saan treeneihin tarpeeksi proteiineja. Toki myös kanasta saa protskuja ihan kiitettävästi. Laitan todella usein meidän talossa ruuan ja se on yleensä tällaista kasvispainotteista.

Meikittömänä päivänä kävin myös koulun jälkeen Lukio.fi edelläkävijät jutun haastattelussa. Se on ensi viikolla Lukio.fi verkkosivustolla, joten käykääpäs lukemassa! 

Illalla lähdettiin vielä sateisessa kelissä ystäväni Miiran kanssa paahtamaan Heinolaan ja Peliittojen harjoitusotteluun. Ekasta erästä tyylikkäästi myöhästyttiin esimerkiksi sen takia, että auto piti jossakin tankata ja sitä rataa. Matsi oli tiukka ja Peliitat taipui LeKille 4-5 voittomaalikilpailussa.

2 kommenttia:

  1. HAHAHAA..... Tota pakko todeta, että sulla koulussa jokainen päivä on meikitön päivä. Ihmettelin kun näin blogissasi tuot esiin kivoja vaatteita joita olet ostellut ja kuvia itsestäsi laitettuna... Arkipäivinä koulussa kuljet hiuslisäkkeiden clipsit loistaen, ilman meikkiä ja rääsyt päällä.. Selityksiä?

    VastaaPoista
  2. Voi että teidän anonyymien kanssa on kivaa jutella! Olis tosi paljon reilumpaa, että tulisit sanomaan päin naamaa asioita tai kommentoisit täälläkin omalla nimellä niin voisin toki antaa sullekkin kritiikkiä.

    Btw. Oot varmaan sama henkilö, jolle olen vastannut ylläolevaan kysymykseen miljoona kertaa. Ensinnäkään en näe mitään järkeä siinä, että panostaisin ulkonäöllisesti kouluun -opiskelen siellä, en näyttäydy. Haluan nukkua aamulla pidempään (herään jo nytkin 6-7 välillä ja lähden 6.30-7.30 bussiin) ja sitä paitsi mun mielestä sisin on ulkonäköä tärkeämpi. Meikit on sitä paitsi aikamoisia kemikaaleja ja myrkkyjä -itse en halua iholleni joka päivä kemikaalikerrosta. Ihan samoja vaatteita käytän koulussakin kuin mitä täälläkin esiintyy esim. tuo tunika oli mulla viime viikolla päällä ja Longchampin Roseau laukku oli viime viikolla olalla. Ps. Mulla ei edes enään ole hiustenpidennystä ja ennenkään ei ollut klipseillä! Tsekkaa pliis jo ne faktat! ;)

    VastaaPoista