maanantai 23. tammikuuta 2012

Kynnet osa 1

Ensimmäinen osa kynsien hoidosta ja kauniista kynsistä.

Naisille kynnet ovat aina olleet tärkeä osa elämää. Ne kertovat kehon tilasta ja terveydestä. Huolitellut kädet ovat kauniit ja osoittavat, että ihminen pitää itsestään huolta.Luonnonkynnet
Kynnet ovat sormien ja varpaiden päässä olevia keratiinin kovettumia. Ne sijaitsevat kynsipedillä ja kynsinauhojen alla sijaitsevat kynnen hermosto sekä verisuonet.
Kynnet ovat keratiinia eli sarveisainetta. Ne sisältävät myös rasvoja, jotka mahdollistavat kynnen taipuvuuden. Yleensä luullaan, että kynnet sisältävät paljon kalsiumia tai muita kivennäisaineita. Näin ei ole, kynsissä ja hiuksissa on yhtä paljon edellä mainittuja aineita. Kynnet kasvavat vuodessa noin 10kk ja pitävät 2 kuukauden levon, jolloin ne eivät kasva paljoakaan. Kynnet uusiutuvat kokonaan noin 3-6 kuukaudessa (käsissä), varpaissa uusiutuminen kestää 6-12 kuukauteen. On myös joitakin kynsisairauksia, jotka aiheuttavat kynsiin epämääräisiä läiskiä ja epämuodostumia. Tunnetuimpiin kynsisairauksiin kuuluvat kynsisienet.Kynsienhoito
Luulitko, että voit nopeuttaa kynsien kasvua?
Jos luulit, olet väärässä.Ravinto ja ruokavalio
Kynsienhoito lähtee terveellisestä ja tasapainoisesta ruokavaliosta. Jos kyntesi ovat hauraat. Kannattaa lisätä A- ja D-vitamiinia sekä kalsiumia ruokavalioon. Muista, että A- ja D-vitamiinit on rasvaliukoisia ja voi aiheuttaa myrkytystilan, jos niitä syö liikaa. D-vitamiini auttaa kalsiumin imeytymistä elimistöön. Raudanpuute eli anemia voi myös aiheuttaa kynsissä liuskottumista, lohkeilua ja halkeamia. Tässä tapauksessa suosittelen kääntymään terveydenhoitajan tai lääkärin puoleen, jos epäilet sairastavasi kyseistä tautia. Muistakaa, että kynnet eivät ole terveyden peili ja kaikkia sairauksia niistä ei pysty ennustamaan. Monipuolisella ruokavaliolla ja liikunnalla voi parantaa myös kynsien kuntoa. Popsikaahan vitamiineja kohtuudella ja syökää hyvin! Muuta tietä onneen ei ole. :)Kädet lämpimään!
Kynsien hidas kasvu voi johtua myös käsien huonosta verenkierrosta. Kynsinauhoihin kulkeutuva veri kuljettaa kynsipedille ravinteita ja happea. Talvisin kannattaa pujottaa hanskat käteen ulos lähdettäessä, koska kylmä ilma häiritsee käsien verenkiertoa ja kuivattaa ihoa. Myös liian tiukat rannekorut ja sormukset, dieetit sekä vähäinen liikunta voivat olla syynä kynsien hitaaseen kasvuun tai kasvamattomuuteen.
Älä vahingoita kynttä!
Kynsienhoidossa ja -kasvatuksessa on hyvä huomioida kemikaalien ja ulkoisen rasituksen seikat.
Kemikaalit eli kosmetiikka, pesuaineet, kynsilakanpoistoaineet ja liuottimet aiheuttavat kynsille vaurioita. Kemikaalit aiheuttavat kynsien haurastumista ja liuskoittumista. Kynsilakanpoistoaineissa kannattaa suosia asetonitonta poistoainetta, se ei kuluta niin paljoa kynttä. Siivotessa olisi hyvä muistaa laittaa kumihanskat tai hanskat käteen, sillä pesuaineetkin kuluttavan sekä kynsiä että käsien ihoa. Kynsilakat kuivattavat ja voivat värjätä omaa kynttä, joten olisi hyvä välillä antaa kynsien levätä ilman mitään ulkopuolista rasitusta.
Varo kynsiin kohdistuvia kovia iskuja, sillä ne saattavat vahingoittaa kynttä ja täten kynsi lähtee irti. Yleensä irti lähteneen kynnen tilalle kasvaa uusi ehjä kynsi, mutta toisinaan voi tulla uuteen kynteen epämuodostumia. Viilatessa kynsiä kannattaa muistaa, että kynttä saisi viilata vain yhteen suuntaan, jos karhennat kynnen pintaa niin karhenna sitä varovasti ja hellävaraisesti. Kynsi ei saisi alkaa punoittamaan viilauksen jälkeen.Hyödyllisiä kynsienhoitotarvikkeita
Olen itse tykännyt käyttää Kicksin kynsi-instrumentteja. Kicksin kynsi-insturumentit eli kynsinauhapihdit ja -leikkurit sekä kynsisakset ovat hyvin valmistettuja. Ne ovat kestäviä ja hinta-laatusuhde on kohdallaan.
Kicksin viiloista minulla ei ole henkilökohtaista kokemusta.

O.P.I:n kynsiviilat ovat omia lemppareitani. Ne kestävät todella hyvin ja ovat hinnaltaan suhteellisen edullisia. O.P.I valmistaa myös todella hyviä kynnenvahvistajia, käsivoiteita, kynsilakkoja sekä oikeastaan kaikkea mahdollista käsienhoitoon liittyen maan ja taivaan väliltä. Kynnenvahvistajissa sekä muissa tuotteissa on luokiteltu kynsien kunto, eli jos kyntesi ovat pehmeät ja hauraat kannattaa ostaa juuri niille tarkoitettu tuote. Kyseinen tuotemerkki on ammattilaismerkki ja sitä suositaan myös kynsistudioissa sekä kauneushoitoloissa. Vaikka O.P.I onkin ammattilaismerkki saa heidän tuotteitaan ostettua mm. Stockmanneilta ja Sokoksilta.

Lempparikynsilakkojani on Make Up Storen, O.P.I:n ja China Glazen kynsilakat.

Make Up Storen kynsilakat ovat pitkäkestoisia ja niissä on aivan mahtava värivalikoima. Kannattaa tsekata Make Up Storen kynsilakoista hologrammi värisävyt! Ne ovat todella upeita!

O.P.I:lla on todella hyvä ja vuodenaikojen mukaan vaihtuva värivalikoima. Perussävyt on ja pysyy aina kauppojen hyllyillä, mutta joskus löytyy kivoja yllätyksiä kausilakoista. O.P.I:n lakat ovat pitkäkestoisia ja nopeasti kuivuvia, mutta yhden putelin koko on aika iso.

China Glazen lakat ovat edullisimpia tästä sarjasta, mutta toimivia. Värit ovat aika räikeitä ja kirkkaita, joten nämä lakat sopivat paremmin kesäaikaan taikka persoonalliseen tyyliin ja irrotteluun.

Kicks, Lahti hinnasto:

         Kynsinauhapihdit 18,50€

Kynsinauhasakset 12,50€

Lasiviilat 7,50-10,50€

Perusviila 100/180 grid 2,20€

Muut Kynsiviilat 2,20-4,90€
Kynsisakset 9,90-12,50€

Kynsileikkurit 4,50-5,90€China Glaze Kynsilakat 10,00€


O.P.I Kynsilakat 16,50€

O.P.I Käsivoiteet 21,20€ (isot purkit)

Sokos, Lahti hinnasto:


O.P.I Shiner viila 14,40€ 1000/400 grid (viimeistelyviila)

O.P.I Flex 11,50€ 220/280 grid (viimeistelyviila)

O.P.I Kristalliviila 22,70€

O.P.I Kynnenvahvistajat 27,50€


O.P.I Kynsilakan kiinnitysneste 22,50€

O.P.I Kynsinauhaöljy 27,50€

O.P.I Lakat 13,00€ tarjous, norm. 16,20€

O.P.I Käsivoiteet 21,00€ (isot purkit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti